basisTHUIS is een label van TBI WOONlab, een initiatief van ERA Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep. Samen met Groothuis Wonen, Comfortpartners, Voorbij Prefab en WTH worden in dit innovatielab nieuwe concepten, processen en producten ontwikkeld voor nieuwbouw en renovatie. www.tbiwoonlab.nl

basisTHUIS

basisTHUIS is uitermate geschikt voor

Gezinnen

Statushouders in afwachting van gezinshereniging

Single statushouders

Verhuurbaarheid en flexibiliteit

Het basisTHUIS concept is makkelijk aanpasbaar. In één woning of woonvoorziening zijn meerdere flexibele wooneenheden (units) te realiseren. Indien de marktomstandigheden veranderen en de huisvestingsvraag zich op een andere doelgroep toespitst, kan de woning eenvoudig worden aangepast naar bijvoorbeeld een eengezinswoning. De woningen zijn geschikt voor diverse doelgroepen en zijn daardoor ook op lange termijn verhuurbaar.

Wonen in een gevarieerde buurt

De uitstraling van de woningen is variabel. Er is keuze uit verschillende gevelstijlen en  gebouwhoogtes. Zo kunnen 2-, 3- of 4-laagse gebouwen naast elkaar gerealiseerd worden waardoor er stedenbouwkundig voldoende flexibiliteit mogelijk is. Dit zorgt voor een gevarieerde buurt en wijk waar iedereen zich thuis voelt en veilig een nieuw bestaan kan opbouwen.

Snel te bouwen

De conceptwoningen van basisTHUIS worden in de fabriek geproduceerd onder ideale omstandigheden. Op locatie hoeven de woningen alleen nog maar te worden gemonteerd en afgewerkt. Hierdoor kunnen de woningen binnen drie tot vier maanden worden gebouwd.

Toekomstbestendig

Om ook voor deze doelgroep comfortabel wonen mogelijk te maken, hebben wij diverse woningtypen ontwikkeld in verschillende architectuurstijlen. Deze zijn geschikt voor gezinnen, single statushouders en statushouders in afwachting van gezinshereniging. Indien de nood voor statushouderswoningen afneemt, dan is een basisTHUIS eenvoudig aan te passen naar een verhuurbare eengezinswoning.

Snel en betaalbaar

Met de bouw van basisTHUIS draagt u bij aan de doorstroom van migranten en voorkomt u druk op de wachtlijsten voor het lagere huursegment. Een basisTHUIS kan snel gebouwd worden tegen lage kosten. Het is geheel technisch doorontwikkeld, wordt prefab in de fabriek geproduceerd en kan zodra de vergunningen verleend zijn en grond bouwrijp is, worden gebouwd.

Flexibel toepasbaar

basisTHUIS is ook zeer geschikt voor het invullen van de vraag naar goedkope
huurwoningen en studentenhuisvesting.

Heeft u bestaand vastgoed dat u wilt inzetten voor de huisvesting van statushouders? Wij denken graag met u mee